© Samsun TV

AK Parti Samsun İl Kadın Kolları, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kararlı

Samsun'da AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaparak, kadına yönelik şiddetle mücadeledeki kararlı duruşlarını vurguladı.

AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Tuğba Erden'in de katılımıyla gerçekleşen bu açıklama, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapıldı.

GAZZE VE BOSNA'DAKİ KADINLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Keser, açıklamasında özellikle Gazze ve Bosna'da yaşanan insanlık dışı fiziksel ve cinsel saldırılar ile toplu şiddetin savaş suçu olduğunu belirtti. Gazze'deki acıları dile getirerek, orada yaşananların sadece kadın ve çocukların ölümü değil, aynı zamanda vicdanların ölümü olduğunu ifade etti.

AK PARTİ'NİN KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELESİ

AK Parti'nin kadına yönelik şiddetle mücadelede 21 yıldır sergilediği kararlı duruşa dikkat çeken Keser, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "kadına şiddetin, insanlığa ihanet" olduğu düşüncesinden hareketle birçok adım atıldığını söyledi. Kadınların eğitim hakkından iş gücü piyasasına ve karar alma mekanizmalarına katılımının hükümet politikalarının öncelikleri arasında olduğunu belirtti.

YASAL DÜZENLEMELER VE UYGULAMALAR

AK Parti'nin Anayasa'dan Türk Ceza Kanunu'na (TCK), İş Kanunu'ndan sosyal politikalara kadar yüzlerce düzenleme ve kanunu hayata geçirdiğini ifade eden Keser, bu düzenlemeler arasında aile mahkemelerinin kurulması, Anayasa'da kadın ve erkek eşitliğinin vurgulanması, TCK'de kadına şiddet ve cinsel suç tanımlarının yapılması, kadın erkek fırsat eşitliğinin Anayasa'da düzenlenmesi gibi önemli adımların yer aldığını vurguladı.

ŞİDDETLE MÜCADELEDEKİ KARARLILIK

Keser, şiddetle mücadeledeki kararlılıklarının, AK Parti'nin 2002 yılındaki ilk seçim beyannamesinde ifade edildiğini, 2022 yılında TCK'de yapılan son düzenlemelerle kadına şiddetin 'katalog suç' kapsamına alındığını ve iyi hâl uygulamasının kaldırıldığını belirtti. Ayrıca, şiddet mağduru kadınlara baro tarafından ücretsiz avukat hizmeti sağlandığını, ŞÖNİM’lerin yaygınlaştırıldığını ve KADES uygulaması ile şiddet gören kadınların etkin şekilde korunduğunu ifade etti.

EĞİTİMİN VE TOPLUMSAL DAYANIŞMANIN ÖNEMİ

Kadına yönelik şiddetle mücadelede eğitimin ve toplumsal dayanışmanın öneminin altını çizen Keser, bu konuda sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği yaparak kapsamlı çözümler üretmeye devam edeceklerini belirtti.

ÇATIŞMALARDAN KAYNAKLANAN KADIN ŞİDDETİNE DİKKAT

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle çatışma bölgelerinde kadınlara yönelik şiddetin de gündeme getirildiğini vurgulayan Keser, YPG-PKK gibi terör örgütlerinin kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetini, infazlarını kınadı.

AK PARTİ KADIN KOLLARININ MESAJI

AK Parti Kadın Kolları olarak, her türlü zeminde kadına yönelik şiddeti reddedildiğini ve tek bir kadının bile şiddet görmesine tolerans gösterilmeyeceğini belirten Keser, kadın ve erkeklerin omuz omuza bu mücadeleyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi. Ev içinde, çatışmalarda, terör faaliyetlerinde ve her türlü zeminde şiddet uygulayana karşı mücadelenin devam edeceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER