© Samsun TV

2024 Yılı Asgari Ücreti Açıklandı

Asgari ücret, 1 Ocak 2024'ten itibaren net 17 bin 2 lira olarak belirlendi.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2024 yılı asgari ücreti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak asgari ücret, 700 liralık asgari ücret desteği dahil net 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Artış yüzde 49 olarak gerçekleşti.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTILARI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk iki toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. Üçüncü ve son toplantı, AKP Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Erdoğan, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyonla 2024 yılı asgari ücretinin belirlenmesi konusunda bir araya geldi.

BAKAN IŞIKHAN'IN AÇIKLAMALARI

Bakan Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesi sürecinde işçi ve işveren taraflarında bir hakem rolü üstlendiklerini belirterek, süreçte olumlu yaklaşım gösteren tüm paydaşlara teşekkür etti. Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ederiz. Belirlenen yeni miktarın tüm vatandaşlarımızı memnun edeceğine inanıyorum," diyerek yeni asgari ücret miktarının tüm vatandaşları memnun edeceğine inandığını ifade etti.

TÜRK-İŞ'İN TALEBİ VE ŞERHİ

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretle ilgili son dakika kararıyla toplantıya katılarak kendi tekliflerini sundu. Atalay, "Şu anda uzlaşı yok. Bakanlık teklifi açıklayacak biz de açıklayacağız," diyerek Türk-İş'in asgari ücret talebinin 18 bin lira olduğunu ve yeni belirlenen miktar üzerine şerh düştüklerini açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER